Parfem koji je dobio ime po raketama koje su Palestinci ispaljivali na Tel Aviv i Jerusalim tokom nedavnog osmodnevnog sukoba s Izraelom, veoma je tražen u pojasu Gaze, tvrdi proizvođač.
Parfem "M-75", za muškarce i žene, nazvan je po raketama na koje su Palestici naročito ponosni, jer su to najdalekometnije rakete koje su do sada ispaljivali.
Iako su obje strane proglasile pobjedu i Izrael kaže da je zaustavio raketnu vatru na svoje gradove, mnogi u pojasu Gaze se hvale upravo zato što su rakete ispaljivane čak do Tel Aviva, udaljenog oko 70 kilometara od granice palestinske teritorije.



"Nadam se da je miris dovoljno jak za njih da ga omirišu u Tel Avivu i da podsjeti Jevreje na palestinsku pobjedu", kazao je Ahmed Hasan, kupac iz susjednog Egipta koji je pazario 30 bočica parfema kao suvenir u radnji u Gazi, prenosi Reuters.
Radžej Odvan, direktor parfimerije u Gazi, kazao je da je mislio da da kupcima šansu da omirišu pobjedu i "pretvorio je u parfem".
On prodaje crno-zelene boce od 60 mililitara parfema napravljenog od mirisa limuna, narandže i biljaka za 13 dolara komad i hvali se da je prodaja "probila plafon".


Objavi komentar Blogger

 
Top