''Rižu s rasplesanom hobotnicom'' možete naći u jednom restoranu na Hokkaidu. Prelijete ju sojinim umakom i njezini kraci počinju plesati. Zatim možete jesti
Kada u restoranu Ikkatei Tabiji na Hokkaidu naručite japansku deliciju odori-don, konobar će vam donijeti zdjelu začinjene riže i povrće, a na vrhu će vas gledati obezglavljena hobotnica. Koja više nije živa, dakako.
Posebnost ovog jela koje se, ne bez veze, naziva i ''riža s rasplesanom hobotnicom'', je to što hobotnicu možete 'oživjeti'. Naime, kada ju prelijete umakom od soje, počinje se pomicati. Umak stimulira neurone u krakovima lignje i stvara uznemirujući prizor, piše Courier Mail. Slično je i s posoljenim žabljim kracima. Nakon što izlijete sav umak hobotnicu možete pojesti. Ili ne morate.
U Australiji takvu metodu serviranja hrane, japanskog naziva ikizuruki, smatraju kontroverznom pa su je zabranili.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Objavi komentar Blogger Facebook