Tim ruskih avanturista izveo je poduhvat ravan akcijama Toma Kruza iz ''Nemoguće misije'': prevarili su sve bezbjednosne sisteme i popeli se na vrh nedovršene zgrade u centru Moskve koja će uskoro biti najviša građevina u Evropi sa 370 metara visine.

Suluda misija: Ruski avanturisti popeli se na zgradu visoku 370 metara

Mladi planinar Vitalij Raskalov okupio je tim od četiri člana i napravio plan za osvajanje "Merkuri siti kule", čija je izgradnja u posljednjoj fazi i koja će, kada bude završena, biti najviša u Evropi.

Zgradaa je u ovoj fazi izgradnje obezbijeđena složenim sistemom kamera za nadzor, detektorima, čuvarima, kao i velikim brojem radnika koji su spremni, prema riječima Raskalova, "ne samo da uključe alarm, već i da vas gadno pretuku".

Raskalov i njegov tim morali su da osmisle kako će savladati sve fizičke prepreke i popeti se na kran na vrhu zgrade. Otežavajuću okolnost predstavljalo je veoma loše vrijeme - snijeg, vjetar i izuzetno niske temperature.



- Ne postoji legalan način da se obični ljudi popnu gore - izjavio je Raskalov, koji je sa svojim timom nedjeljama smišljao kako da zavaraju bezbjednosne kamere i mimoiđu čuvare.

Ekipa se uvukla u zgradu prerušena u građevinske radnike. Popeli su se uz strme stepenice, a zatim čekali smjenu radnika kako bi se domogli krana na vrhu.

Na raspolaganju su imali malo vremena, a dvojica od ukupno petorice urbanih planinara su odustali na pola puta.

Preostala trojica, na čelu sa Raskalovim, izveli su ovaj opasni poduhvat i popeli se na zaleđeni kran, a svoju misiju dokumentovali su mini kamerom.

Kao znak da su uspjeli, na kranu su ostavili nekoliko naljepnica u obliku munje, a zatim su se spustili na zemlju.

Objavi komentar Blogger

 
Top