Ove je godine London bio domaćin Olimpijskih igara, i to jednih od najuspješnijih u istoriji, objavljen je dugoočekivani film o tajnom agentu Jamesu Bondu, a ‘Gagnam Style’ zaludio je svijet. No uprkos svemu, u posljednjih 12 mjeseci u središtu pozornosti bio je nogomet - barem što se tiče pretraživanja na Interentu, navodi se u Zeitgeist izvještaju za 2012. godinu. Google je objavio najpretraživanije pojmove u Velikoj Britaniji u 2012. godini, među kojima su celebritiji, olimpijci, veliki događaji i najvrućiji trendovi.



Euro 2012 zasjeo je na vrh trendova godine , ostavljajući na ljestvici iza sebe Olimpijske igre, pa čak i Kate Middleton. Skyfall, Gangnam Style u uragan Sandy su također među najtraženijim internetskim pojmovima, kao i vječno pitanje ‘Što je ljubav?’.

Pokojna pjevačica Whitney Houston na vrhu je ljestvice poznatih osoba, a iza nje slijedi Vojvotkinja Kate. U top 10 našla se i britanska banka NatWest - i to je bila jedina ‘ozbiljna’ pretraživana vijest - jer su zbog propusta u bankarskom sistemu u junu milioni korisnika ostali bez mogućnosti plaćanja računa i nisu mogli podizati novac iz banke, pa su mnogi ostali praznih džepova.

Objavi komentar Blogger

 
Top