Na nesvakidašnju ideju ideju došla je turistička zajednica Islanda koja vjeruje da bi mnogo više turista privukli kada bi zemlja promijenila ime.

Naime, oni svijetu žele predstaviti sve svoje prirodne ljepote i povijesne znamenitosti i ne žele da im zemlju povezuju isključivo s ledom i hladnoćom (Iceland: ice - led, land - zemlja).

Dajte im novo ime: Island želi promijeniti ime, a netko je već zaključio da bi se trebali zvati "Bosnialand"

Da bi došli do novog imena države, u turističkoj su zajednici odlučili izraditi internet stranicu na kojoj će posjetitelji davati prijedloge za novo ime. Naravno, malo je tko ovo shvatio ozbiljno pa se među prijedlozima nalaze: Niceland, Danceland, Dreamland, Spaceland, Jump For Joy Land, Catch-A-Cloud Land pa čak i OMGWTFland. Da ne bi dugo ostala bez imena, netko je pohitao i dao im ime Bosnialand.



Natječaj za novo ime završava 21. ožujka, a grupa za ekonomski razvoj Islanda tada će izabrati pobjednika. Ne treba zaboraviti ni ono najvažnije, a to je da islandski parlament nema apsolutno nikakvu obavezu promijeniti ime, ali sve je moguće.



U svakom slučaju, turistička zajednica Islanda uspjela je svoju zemlju dovesti u sve svjetske medije i ukazati na to da nisu samo zemlja hladnoće i leda. Ujedno, to je i bila namjera pokretača.

Podsjetimo, Viking Flóki Vilgerðarson bio je među prvima koji su posjetili otok i dao mu ime Island, navodno ne zbog leda i neugodne klime, već s ciljem da obeshrabri one koji bi eventualno željeli tu doseliti.

Ako to promjene imena uistinu dođe, Island neće biti prva država koja je to učinila. Rodezija je, primjerice, postala Zimbabve, Gana je nekada bila Zlatna obala, a Britanski Honduras danas je Belize.

Objavi komentar Blogger

 
Top