Dublin kao glavni i najveći grad Irske poznat je po svojim brojnim sadržajima koje nudi brojnim posjetiteljima i naravno lokalnom stanovništvu. Dublin je inače najvažniji irski grad još od vremena srednjeg vijeka, a danas se smatra ekonomskim, administrativnim i kulturnim središtem cijelog Irskog otoka koji ima jednu od najvećih stopa rasta među glavnim gradovima Europe.

http://www.putokosvijeta.hr/wp-content/uploads/2012/05/pubovi-u-dublinu1.jpg

Na početku smo spomenuli kako je Dublin grad bogat ponudom, što znači da praktički zadovoljava svačije kriterije, a pritom najviše mislimo na one željne dobrog noćnog provoda. Pored velikog broja znamenitosti Dublin je poznat i po velikom broju pubova, koji su svoju slavu stekli diljem svijeta.

Ključnim trenutkom njihove slave smatra se kada je Arthur Guiness osnovao svoju pivovaru St. James Gate 1759. godine te kada su postali središte gradskog društvenog života, mjesto gdje se raspravljalo o politici, književnosti, filozofiji i naravno sportu.

Možemo reći o svakodnevnim stvarima kojima su se ljudi bavili. Glazba je isto tako odigrala veliku ulogu u životu pubova, a danas još uvijek možete uživati u autentičnoj irskoj glazbi u brojnim starim pubovima.

Dakle Dublin je danas poznat kao grad s odličnim noćnim provodom, a ako se odlučite na dolazak savjetovali bismo vam mjesta s najvećom koncentracijom pubova i barova. Pritom mislimo na Temple Bar, koji se odnosi na dio grada koji se smatra glavnim odredištem za vikend zabavu. Tu se može izbrojati oko 20 barova i 70 restorana, plus brojne trgovine.

http://cs10402.userapi.com/u3408265/-14/x_0dcfe1c5.jpg


Među najpoznatije pubove treba izdvojiti Oliver St. John Gogarty koji ima svoj vlastiti hostel i restoran, zatim Temple Bar sa prepoznatljivom crvenom fasadom i mjestom koje je nekoliko godina bilo proglašeno najboljim irskim glazbenim pubom te Fitzsimons Bar s vlastitim smještajem i glazbenim klubom.

http://www.traveljournals.net/pictures/l/3/32271-oliver-st-john-gogarty-at-temple-bar-dublin-ireland.jpg


Najstarijim pubom smatra se The Barzen Head koji čak datira iz davne 1198. godine. Nalazi se u blizini katedrale Christ Church i tvornice Guiness. Dakle kao što možete vidjeti radi se o velikom broju pubova koji oduševljavaju brojne posjetitelje i koga god pitate, a da je bio u jednom od tih pubova reći će vam da se isplati doći. Pubovi su svakako prilika da osjetite Irsku na onaj pravi tradicionalan način.

http://bastardo.blogg.se/images/2009/6408-the-brazen-head-est-1198-dublin-ireland_50234720.jpg

Objavi komentar Blogger

  1. Hey there would you mind letting me know which webhost you're
    working with? I've loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this
    blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a
    fair price? Kudos, I appreciate it!

    My web site ... quest bars

    OdgovoriIzbriši
  2. If you are going for finest contents like myself, simply pay a visit this web page every
    day for the reason that it presents feature contents, thanks

    My site: quest bars

    OdgovoriIzbriši
  3. We are a gaggle of olunteers and starting a brand new scheme
    in our community. Your website provided us wth useful information to work on. You have pergormed an impressive activity and our whole group might be grateful to you.


    Also visit mmy weblog :: Incredibles 2

    OdgovoriIzbriši

 
Top